Punjene tikvice - posne, mrsne, veganske, vegetarijanske.
Napravit punjene tikvice po vašoj meri.
Predlažem tikvice punjene bulgurom začinjene parmezanom, tahinijem i bosiljkom.
Od začima možete staviti ono što volite.
Uživajte u laganom i ukusnom letnjem obroku.
Sastojci:
4-5 okruglih tikvica srednje veličine
1 šolja bulgura
2 kašike parmezana
1 kašika tahinija
začini po ukusu: so, biber, kari, beli luk, bosiljak...
maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni.
Tikvice isecite na pola i izdubite ih.
Premažite ih uljem i pecite 15-tak minuta (dok ne omekšaju).
Dok se tikvice peku, skuvajte bulgur prema uputstvu sa pakovanja.
Kada se bulgur skuva, dodajte sve ostale navedene sastojke (beli luk i listive bosiljka usitnite.
Napunite tikvice i vratite ih u rernu.
Punjene tikvice pecite 10-tak minuta.
Punjene tikvice možete služiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
Umesto bulgura možete koristiti nešto drugo po izboru - pirinač, proso, kamut, bareni rendani krompir...
Podrazumeva se da u punjene tikvice možete dodati i meso po izboru.
Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.
pa de i escajg nadje ...
ReplyDelete:D kupila mi je mama ;)
Delete