Friday, June 17, 2016

Punjene tikvice


Punjene tikvice - posne, mrsne, veganske, vegetarijanske.
Napravit punjene tikvice po vašoj meri.
Predlažem tikvice punjene bulgurom začinjene parmezanom, tahinijem i bosiljkom.
Od začima možete staviti ono što volite.
Uživajte u laganom i ukusnom letnjem obroku.


Sastojci:
4-5 okruglih tikvica srednje veličine
1 šolja bulgura
2 kašike parmezana
1 kašika tahinija
začini po ukusu: so, biber, kari, beli luk, bosiljak...
maslinovo ulje po potrebi


Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni.
Tikvice isecite na pola i izdubite ih.
Premažite ih uljem i pecite 15-tak minuta (dok ne omekšaju).
Dok se tikvice peku, skuvajte bulgur prema uputstvu sa pakovanja.
Kada se bulgur skuva, dodajte sve ostale navedene sastojke (beli luk i listive bosiljka usitnite.

Napunite tikvice i vratite ih u rernu.
Punjene tikvice pecite 10-tak minuta.


Punjene tikvice možete služiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz sezonsku salatu.

Umesto bulgura možete koristiti nešto drugo po izboru - pirinač, proso, kamut, bareni rendani krompir...


Podrazumeva se da u punjene tikvice možete dodati i meso po izboru.

Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.

2 comments: