Mladi krompirići su najukusniji kada se isprže, onako lepo, u dubokoj masnoći, zar ne?!
Često se pripremaju uz sos od mirođije, bareni ili prženi.
Volim pržene krompiriće, ali su mi "teški".
Međutim, pronašla sam način da budu "lakši", a podjednako ukusni.
Krompiriće prvo obarim, pa ih pržim na srednjoj temperaturi na malo ulja.
Neophodni sastojci:
500 g mladih krompirića
4-5 kašika maslinovog ulja
začini po ukusu: aleva paprika, morska so, origano...
Priprema:
(*Ukoliko nemate ljuštilicu za krompir, mlade krompiriće ćete najlakše oljuštiti ukoliko ih pospete morskom solju, stavite rukavice i istrljate ih.)
U kipuću vodu stavite krompiriće i kuvajte desetak minuta, potom dodajte so i prokuvajte još koji minut.
Vodite računa da se ne prekuvaju.
Ocedite vodu i ostavite ih koji minut da ostatak vode ispari.
U šerpu sipajte ulje, zagrejte ga i dodajte krompiriće
Koristite šerpu većeg prečnika kako bi krompirići bili u jednom sloju.
Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene sa svim strana.
Pospite ih, po želji, navedenim začinima.
Na isti način možete pripremiti i stari krompir.
recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.
No comments:
Post a Comment