Ovsena kaša je vrlo popularna već duže vreme.
Možete je kupiti u kesicama (gotovu) ili napraviti sami.
U ovom receptu, pored ovsenih pahuljica, važan sastojak su i čia semenke.
Zbog njih sam se odlučila da napravim ovu kašu.
Čia semenke sam dobila od drugarice (u pitanju je malo veća količina koju treba iskoristiti).
Recept sam videla na sajtu StvarUkusa.
Ništa posebno nisam menjala - napravila sam pola mere i dodala više vode.
Kažu da ova kombinacija sastojaka topi salo oko struka za sedam dana.
Glavni sastojci su ovsene pahuljice i čia semenke. Ovako pripremljena ovsena kaša će biti još ukusnija ako u nju dodate: jogurt, mleko, slatku pavlaku ili nešto drugo po izboru.
Takođe, voće i orašasti plodovi su uvek odličan izbor.
Ja sam izabrala višnje.
A da li će kaša sa svim tim dodacima topiti salo ili ga praviti, procenite sami.
Sastojci:
350 ml vode
začini po ukusu: vanila, cimet, kardamom...
1/2 šolje ovsenih pahuljica
2 kašike čia semenki
1 kašika meda
1 šaka očišćenih višanja
Priprema:
Prokuvajte vodu i začine.
Dodajte ovsene pahuljice, poklopite, isključite ringlu i ostavite ih da se krčkaju dok je ringla topla.
Kada se ovsena kaša prohladi, umešajte čia semenke.
Ovsena kaša treba da odstoji petnaestak minuta kako bi se sastojci sjedinili.
U ohlađenu kašu, mešajte med i višnje.
Količina je za 1 osobu.
Ovako pripremljena ovsena kaša predstavlja posno jelo, pa je možete pripremati i onda kada postite.
Možete je jesti za doručak ili kao poslasticu.
Doručkovali smo zajedno - svako svoje pahuljice i višnje.
Recept je objavljen na portalu Recepti i Kuvar online.
No comments:
Post a Comment