Masline i tahini u vidu namaza predstavljaju hranljivu i ukusnu kombinaciju.
U frižideru sam imala masline i tahini.
Tako sam došla na ideju da ih sjedinim.
Začinsko bilje ne može da zafali tokom proleća i leta jer ga gajim u stanu,
Gajim sledeće:
Francuski peršun
Grčki bosiljak
Italijanski bosiljak
Origano
Sastojci:
200 g zelenih maslina bez koštica
2 kašike tahinija
začini po ukusu (biber, origano, bosiljak, beli luk, đumbir)
Priprema:
Sjedinite sve navedene sastojke i usitnite ih štapnim mikskerom ili u nekom drugom procesoru za hranu.
Po ukusu, možete dodati sirće, sok od limuna...
Ili još neki začin.
Navedene začine stavljam u malim količinama (po 1/5 kašičice ukoliko su sušeni), a vi ih svakako prilagodite ukusu,
Recept za tahini, možete videti Ovde.
Ražani hleb koji vidite na fotografijama je kupljen u jednoj pekari.
Isti ili sličan, možete napraviti.
Recept za Ražani hleb.
Začinsko bilje gajim u stanu, kod prozora.
da vidim gde i kako gajiš biljkice te ... ;)))
ReplyDeleteKod prozora. Evo postavljam sliku :)
DeleteHvala. I odličnog je ukusa :)
ReplyDelete