Monday, April 4, 2016

Štapići od celera



S obzirom da volim celer i da ga često koristim u raznoraznim kombinacijama, došla sam na ideju da napravim ovaj "pomfrit" neobičnog ukusa.
Prilikom služenja, štapiće od celera možete poprskati sokom od limuna.
Kada je u pitanju so, nemojte preterivati, dovoljno je 2-3 prstohvata.


Sastojci:
500 g celera
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
po ukusu: so, biber i origano


Priprema:
Celer isecite na štapiće kao kada pripremate pomfrit.
Prelijte uljem i pospite začinima (beli luk izgnječite/usitnite).
Sjedinite sve sastojke mešanjem.
Pleh obložite papirom za pečenje i rasporedite štapiće od celera.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220-250 stepeni 20-tak minuta,


Ovako pripremljen celer možete poslužiti kao prilog uz neko meso.
Ukoliko postite ili ne jedete meso, uz "bogatiju" salatu može biti glavno jelo.


2 comments:

  1. svašta će tebi pasti na pamet ...
    jel misliš da i krompir može da se sprema isto ovako ...

    ReplyDelete