S obzirom da volim celer i da ga često koristim u raznoraznim kombinacijama, došla sam na ideju da napravim ovaj "pomfrit" neobičnog ukusa.
Prilikom služenja, štapiće od celera možete poprskati sokom od limuna.
Kada je u pitanju so, nemojte preterivati, dovoljno je 2-3 prstohvata.
Sastojci:
500 g celera
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
po ukusu: so, biber i origano
Priprema:
Celer isecite na štapiće kao kada pripremate pomfrit.
Prelijte uljem i pospite začinima (beli luk izgnječite/usitnite).
Sjedinite sve sastojke mešanjem.
Pleh obložite papirom za pečenje i rasporedite štapiće od celera.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220-250 stepeni 20-tak minuta,
Ovako pripremljen celer možete poslužiti kao prilog uz neko meso.
Ukoliko postite ili ne jedete meso, uz "bogatiju" salatu može biti glavno jelo.
svašta će tebi pasti na pamet ...
ReplyDeletejel misliš da i krompir može da se sprema isto ovako ...
Može, a što ne bi mogao :)?!
Delete