Monday, April 11, 2016

Puslice



Volite li puslice?
Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne.
A  još kada se slažu uz tanjir - neprocenjivo!
Priprema je vrlo jednostavna...


Sastojci za puslice:
3 belanceta (jaja srednje veličine)
9 kašika šećera
1 kašičica limunovog soka

Sastojci za ganaš krem:
100 g crne čokolade
1,5 dl slatke pavlake


Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg.
Dodajte šećer i mutite dok se on ne otopi, a smesa ne postane sjajna i glatka.
Rernu zagrejte na 150 stepeni.
Poslastičarsku kesu napunite smesom i na plehu obloženom papirom za pečenje, oblikujte puslice.
Stavite pleh u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni (ili na 120 ako vam je rerna slabija).
Sušite ih 45-60 minuta uz povremeno otvaranje rerne kako bi izašla para.

Dok se puslice suše, pripremite ganaš - na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje pavlake.
Kada se svi sastojci sjedine, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Ohlađenim kremom, spajajte po dve puslice.


Ganaš krem, prethodno možete kratko umutiti mikserom.
Puslice, takođe, možete spajati i nekim drugim kremom.


2 comments:

  1. samo još da me naučiš taj krem ... mogla si i to da slikiš i da mi ubaciš tuj ;)))

    ReplyDelete