Sastojcu su isti samo je način pripreme malo drugačiji.
Ono što ne volim kada vidim u receptima za pogačice sa čvarcima jeste dodavanje margarina ili ulja.
Jednostavno, ako su to prave pogačice, treba koristiti svinjsku mast.
Sastojci:
600 g brašna tip 500
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1/2 kašičice mlevenog bibera
300 g mlevenih čvaraka
2 jajeta
10 g svežeg kvasca
2 dl jogurta
1 dl gazirane vode
Za završnicu:
jaje, morska so i semenke po izboru
Napomena: Ukoliko nemate dovoljno čvaraka, dodajte mast.
Priprema:
Sjedinite sve suve sastojke, napravite udubljenje, dodajte mlevene čvarke, jaja, jogurt i kvasac razmućen u kiseloj vodi.
Umesite testo i ostavite ga da se udvostruči.
Od testa oblikujte loptice veličine većeg oraha i stavljajte ih u običan pleh ili u modlu za projice.
Premažite ih umućenim jajetom, pospite semenkama i solju i ostavite da narastu dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
Pecite ih oko 15 minuta, tj. dok ne porumene.
ekstra I put sam danas koristila plehove za mafine ... super je
ReplyDeleteSuper su, znaš da ih ja koristim za sve i svašta :)
Deletekoliko ti je ovde ispalo mafina
ReplyDeleteNe znam :D
Deletei koja je fora da se kvasac razmuti u kiseloj vodi
ReplyDeleteMožeš i u jogurtu :D. Ali lakše je u gaziranoj vodi :)
Delete