Thursday, March 31, 2016

Medeni mafini



Ukus ovog kolača najviše zavisi od pekmeza/džema koji koristite.
Znači, na ukus možete uticati.
Koristila sam mešanu marmeladu - bundeva, jabuka, dunja, narandža, limun i vanila.
Takođe je važno da koristite kvalitetnu čokoladu.
Dobićete ukus koji obećava.


Sastojci za 12 kolača:
2 jajeta
1 dl šećera
1 dl jogurta
1 dl ulja
1 kašičica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
1 kašičica začina za medenjake
1 kašika kakaoa
3 dl brašna (1,5 šolja)
2 dl domaćeg pekmeza, džema, marmelade po izboru

Glazura:
100 g čokolade
3 kašike vode
1 kašika maslaca
1 ravna kašika meda


Priprema:
Za biskvit sjedinite sve sastojke (osim džema) i umutite mikserom.
Pleh za mafine obložite papirnim korpicama.
Sipajte po 2 kašičice testa, preko stavite po 1-2 kašičice džema, pa prekrijte testom (1-2 kašičice).
Pecite ih na 150 stepeni 15 minuta i 10-tak minuta na 180 stepeni.

Za glazuru istopite vodu, čokoladu i maslac.
Kada se sastojci sjedine, sklonite sa ringle, dodajte med i mešajte dok se on ne otopi.
Prelijte mafine  glazurom i dekorišite ih po želji.


Nama su šarene mrvice bile jako važne.
Pored toga što je Uskrs, jako volimo da ih "mljackamo"  jer su "njam".



Za one koji ne vole šarene mrvice, preporučujem lomljenu čokoladu - crnu i belu.




No comments:

Post a Comment