Tuesday, February 9, 2016

Prosena kaša


Ukoliko vam je dosadio pirinač u obliku kaše - sutlijaša, možete pripremiti kašu od prosa na malo drugačiji način.


Sastojci:
1 šolja oljuštenog prosa
3 šolje vode (okvirno)
2 kašike mlevenog rogača
1 kašičica cimeta
1/4 kašičice komadića šipke vanile (može i vanilin šećer)
100 g suvog grožđa
1 kašičica rendane kore od narandže
1 kašika meda
1 dl slatke pavlake


Priprema:
Proso operite, prelijte vodom i kuvajte 15-20 (dok zrna ne omekšaju) minuta na nižoj temperaturi.
(Po potrebi sipajte još vode.)
Na kraju dodajte rogač i prokuvajte još koji minut.
Potom začinite kašu - dodajte cimet, vanilu, suvo grožđe i koru od narandže.
U ohlađenu kašu umešajte med i neumućenu slatku pavlaku.


*Kašu sam pripremila uveče, a ujutru sam umešala med i pavlaku.
Ukoliko želite, kašu možete jesti toplu.
Ako postite ili ne konzumirate namirnice životinjskog porekla, vegan ste ili alergični na neki od sastojaka, eliminišite ih ili zamenite dozvoljenim sastojcima.
Podrazumeva se da kašu od prosa možete pripremiti i na neki drugi način kao i sa drugim sastojcima.
Predložena kombinacija je prijatnog ukusa, pa je delim sa vama.

Kaša je bezglutenska.

2 comments: