Hrono kuhinja ne uključuje upotrebu kvasca - to smo utvrdili, ali da obnovimo gradivo.
Znači, beskvasni hleb se podrazumeva.
Ako vam ukus hrono hleba nije prihvatljiv - promenite mu oblik.
Napravite pecivo jer oblik daje ukus hrani.
Svi oni koji nisu pristalice hrono dijete, a vole da eksperimentišu, ovo pecivo mogu jesti za bilo koji obrok.
Sastojci:
250 g integralnog pšeničnog brašna
50 g ražanog brašna
2 kašike semenki susama
2 kašike semenki suncokreta
3 g soli
3 dl mlake vode
1/2 kašičice medicinske sode bikarbone
1 kašičica soka od limuna
Priprema:
Sjedinite suve sastojke (osim sode bikarbone), potom dodajte tečne (osim soka od limuna) i umutite testo.
Ostavite testo da se odmara 15-20 minuta.
Potom dodajte sodu bikarbonu i limunov sok.
Sjedinite sve sastojke.
Testo sipajte u silikonski pleh za projice (po 1 kafena kašičica testa je dovoljna) i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
Pecite 15-tak minuta.
Više o hrono ishrani, pročitajte OVDE.
Hrono doručak kao deo posluženja na proglašenju najboljih recepata u 2015. godini, Recepti & Kuvar.
No comments:
Post a Comment