Wednesday, February 10, 2016

Hrono pecivo


Hrono kuhinja ne uključuje upotrebu kvasca - to smo utvrdili, ali da obnovimo gradivo.
Znači, beskvasni hleb se podrazumeva.
Pecivo/hleb=doručak jer pravilo kaže da se hleb jede samo za doručak.
Ako vam ukus hrono hleba nije prihvatljiv - promenite mu oblik.
Napravite pecivo jer oblik daje ukus hrani.


Svi oni koji nisu pristalice hrono dijete, a vole da eksperimentišu, ovo pecivo mogu jesti za bilo koji obrok.


Sastojci:
250 g integralnog pšeničnog brašna
50 g ražanog brašna
2 kašike semenki susama
2 kašike semenki suncokreta
3 g soli
3 dl mlake vode
1/2  kašičice medicinske sode bikarbone
1 kašičica soka od limuna


Priprema:
Sjedinite suve sastojke (osim sode bikarbone), potom dodajte tečne (osim soka od limuna) i umutite testo.

Ostavite testo da se odmara 15-20 minuta.

Potom dodajte sodu bikarbonu i limunov sok.

Sjedinite sve sastojke.

Testo sipajte u silikonski pleh za projice (po 1 kafena kašičica testa je dovoljna) i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.

Pecite 15-tak minuta.


Više o hrono ishrani, pročitajte OVDE.




No comments:

Post a Comment