Nisam ljubitelj hrane u kojoj ima vina.
Ali ova kombinacija mi se dopala - crno vino i ruzmarin.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
400 g šampinjona
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice mlevenog ruzmarina
1/2 kašičice mrvljene ljute paprike
1/4 kašičice mlevenog bibera
1 čen belog luka
1 lovorov list
1 kašičica soli
1 dl poluslatkog crnog/crvenog vina
Za knedle:
1 veće jaje
1 kašika griza
2 kašike brašna
Priprema:
Na vrelom ulju pržite rni luk, sitno iseckan, dok lepo ne porumeni.
Dodajte alevu papriku i iseckane šampinjone.
Umutite jaje sa brašnom i grizom.
U šampinjone dodajte 2 dl vode, kada provri, pomoću kašičice oblikujte knedlice i spuštajte u paprikaš.
Dodajte sve ostale navedene sastojke i krčkajte desetak minuta.
Po želji, u paprikaš možete dodati malo brašna - zapržiti ga.
Na isti način možete pripremiti paprikaš od bilo kog mesa.
No comments:
Post a Comment