Šargarepu volim i koristim je tokom čitave godine.
Ali, ipak moram da napomenem da je mnogo više pripremam tokom zimskih meseci nego tokom leta.
Jednostavno, leti ima dosta drugog voća i povrća kojem sezona nije cele godine.
Zbog toga, šargarepu povremeno zapostavljam u letnnjim mesecima.
500 g šargarepe
50-100 g suvog grožđa
sok od pola limuna
1 vezica peršunovog lista
1 čen belog luka
1/2 kašičice morske soli
1/5 kašičice mlevenog bibera
1 kašika maslinovog ulja
opciono: orašasti plodovi, semenke (koristila sam sirovi indjiski orah)
Priprema:
Očišćenu šargarepu kratko prokuvajte u kipućoj i blago posoljenoj vodi - blanširajte oko pet minuta.
Kada se prohladi, izrendajte je na krupno rende.
Dodajte suvo grožđe, iseckan peršunov list, beli luk, sok od limuna, biber, so i ulje.
Izmešajte salatu i poslužite.
Očišćenu šargarepu kratko prokuvajte u kipućoj i blago posoljenoj vodi - blanširajte oko pet minuta.
Kada se prohladi, izrendajte je na krupno rende.
Dodajte suvo grožđe, iseckan peršunov list, beli luk, sok od limuna, biber, so i ulje.
Izmešajte salatu i poslužite.
preslatko izgleda ... jel je jedeš baš kao salatu, jel ...
ReplyDeleteDa, da ;)
Delete