Otvaram sezonu karfiola ovim receptom.
Karfiol često koristim i volim ga u svim oblicima.
Samo kuvan, sa malo morske soli, omiljena mi je poslastica.
Dodajem ga u razne čorbe i variva, pečem ga, pravim salate, priloge...
Najređe ga pohujem.
Umesto pohovanja, pečem ga u rerni.
Pustite mašti na volju i uživajte u karfiolu.
Recept šaljem Kati sa bloga Katin špajz kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas je!.
Mesec februar 2016. godine.
Sastojci:
1 kg kuvanog karfiola
200 g prezli
1 dl ulja (okvirno)
začini po ukusu: so, biber, kari, aleva paprika, beli luk (sveži sitno seckani ili u prahu), mrvljeni ruzmarin, soja sos.
prešunov list.
Priprema:
Karfiol začiniti soja sosom.
Ispržiti prezle, voditi računa da ne zagore.
U vruće prezle dodati začine i dobro izmešati.
Karfiol uvaljati u prezle, posuti peršunovim listom i služiti uz garnirung po želji.
Ovo je posno jelo.
Ukoliko ne postite ili ste ljubitelj vegetarijanske hrane, ovako pripremljen karfiol prelijte sosom od sira.
Ako volite indijske začine, korististe garam masalu.
U svakom slučaju, imate dosta mogućnosti,
Napomena: Karfiol obarite u začinjenoj vodi.
Tagovi: Posno jelo, vegansko jelo, vegetarijansko jelo, karfiol, začini, peršunov list, soja sos, garam masala.
karfiol obožavam ali ga volim i u kombinaciji sa brokolijem ...
ReplyDeletejuče sam maznula 3 kg karfiola na Z vencu ... ;DDD
Neka si ;)
Delete