Wednesday, September 16, 2015

Musaka od patlidžana



Ili mediteranska musaka.
Kako god.
U pitanju je musaka vrlo jednostavna za pripremu koja nema puno sastojaka.
Patlidžan, mocarela, jaja, kapari i paradajz.
Ova musaka se može jesti i topla i hladna.
Meni je lepša kada je hladna.


Sastojci:
800 g patlidžana
150 g rendane mocarele
2 jajeta
1 dl soka od paradajza
po ukusu: so, biber, origano, mrvljeni bosiljak
po potrebi: čeri paradajz, kapari, ulje i prezle


Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pleh prečnika oko 27 cm premažite uljem i pospite prezlama.
Patlidžan isecite kriške ili kolutove (debljine oko 1 cm) i posolite.
Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.
Pecite 15-tak minuta.
Umutite jaja i sok od paradajza.
Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu.
Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapare.
Pecite još 15 minuta.


Ukoliko ne volite kapare, možete ih eliminisati.
Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane.
Preporučujem da je služite sa paradajz salatom.

Ova musaka se može svrstati u kategoriju:
Brzinski ručak ili ručak na brzinu.
Ali i u kategoriju: Mediteranska kuhinja.
Takođe, ovo je vegetarijanski recept.


Recept je objavljen na portalu Danas.rs


Recept šaljem Jeleni sa bloga JelinaJela  kao ulaznicu za blogersku igricu "Ajme, koliko nas je!" kao odgovor na temu: patlidžan.

No comments:

Post a Comment