Thursday, September 17, 2015

Jesenji kolač


Začin za medenjake, miris dunja, jabuka, breskvi i šljiva...
Prava jesenja kombinacija, zar ne?!


Sastojci:
3 jajeta;
1 šolja šećera;
1 šolja kiselog mleka;
1/2 šolje ulja;
3 šolje brašna;
1 kašičica praška za pecivo;
1 kašičica začina za medenjake;
1 jabuka;
1 breskva;
1 dunja;
5 šljiva.

Za posipanje:
1 kašika kakao praha


Priprema:
Prvo  zagrejte rernu na 150 stepeni.
Potom umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko i ulje.
Izmešajte sve suve sastojke i dodajte u prethodno umućenu smesu.
Miksajte biskvit dok se svi sastojci ne sjedine.
Voće isecite na sitne kockice i umešajte u biskvit.
Sipajte u pleh prečnika oko 22 cm ili u pleh za mafine.
Pecite 20 minuta na 150 stepeni i još 10 na 170.
Prohlađen kolač, pospite kakaom.



1 comment:

  1. kaka jesen, tek će morence bre ;)))
    tako kao ti kroz cetku kakao, ja tako brašno, kad treba da se nešto uvalja u brašno ...
    nikada mi ne bih palo na pamet da ovo svo voće stavim seckano unutra ... dobra ti ideja Kris...

    ReplyDelete