Jesam li pominjala da se tokom leta manje-više "jednolično" hranim?!
Tokom letnjih meseci, isključivo koristim sezonske namirnice.
Znači, uglavnom nema zimske hrane poput pasulja, kiselog kupusa i sličnih stvari.
Paradajz mi je omiljena hrana, ali onaj pravi - domaći.
Doručak, ručak, večera...
Nema obroka bez svežeg paradajza.
Svakodnevno pravim salate od paradajza i krastavaca u koje često dodajem razne semenke i začinsko bilje.
Danas je na meniju bila "Susam salata".
Količine ne moraju biti precizne.
Sastojci za dve porcije:
4 srednja paradajza
2 srednja krastavca
100 g mocarele
50 g pečenog susama
1 kašika maslinovog ulja
po ukusu: so, biber, origano, listovi svežeg bosiljka, grančice origana, majčine dušice.
Priprema:
Paradajz i krastavce isecite na kockice.
Dodajte susam i izmešajte.
Mocarelu, takođe, iseckajte na kockice i uvaljajte je u origano.
U činijice sipajte salatu, pa dodajte mocarelu.
Pospite sveže mlevenim biberom, prelijte uljem i dekorišite svežim listovima bosiljka, grančicama origana i majčine dušice...
Salatu sam poslužila uz mlade krompiriće.
No comments:
Post a Comment