Monday, June 1, 2015

Pljeskavice od povrća


Pljeskavice od povrća - ukusne i brze.
Posebno su pogodne za vegetarijance, ali i za sve ostale ljubitelje povrća i sira.


Neophodni sastojci:
2 kašike ulja
1 mala glavica crnog luka
1 čen belog luka
1/2 vezice mirođije
100 g tikvica
100 g celera
100 g kuvane šargarepe
200 g kuvanog krompira
50 g rendanog trapista
2 kašike brašna
2 kašike griza
1 kašičica kima
1/2 kašičice kurkume
1/3 kašičice bibera
1 kašičica soli

Za završnicu:
po potrebi prezle ili pšenične klice
Za posipanje:
pečeni susam, kim, rendan trapist po potrebi


Priprema:
Sitno iseckan luk propržiti na ulju. Kada porumeni, dodati usitnjen beli luk, iseckanu mirođiju, rendanu tikvicu i celer.
Dinstati dok ne ispari voda.
Dodati začine i izgnječen krompir i šargarepu kao i sve ostale sastojke
Izmešati sve sastojke.
(Po potrebi dodati još malo brašna.)
Kašiku smese sipati u pšenične klice i oblikovati pljeskavice.
Postupak ponavljati dok se ne utroši smesa.
Pljeskavice posuti sirom, kimom i susamom.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15-tak minuta.
Ova količina je dovoljna za 12 pljeskavica.


*Smesa je malo mekša. Prilikom oblikovanja dobro ih posipajte prezlama ili pšeničnim klicama, a možete koristiti i kombinaciju.

Pljeskavice po mom receptu u izvođenju magazina Mezze možete pročitati OVDE.

No comments:

Post a Comment