Friday, June 26, 2015

Kako da pripremite najukusniji potaž od povrća?


Potaž je čorba koja se priprema od pasiranog ili ustinjenog povrća.
Ovo je idealan način da "prošvercujete" povrće osobama (a posebno deci) koje ga ne vole.
Možete kombinovati povrće koje imati u kući ili ono koje volite.
U svakom slučaju, kada se ukusi raznog  povrća izmešaju, nećete osetiti ukus onog koje vam inače ne prija.


Sastojci:
600 g povrća po izboru
1/3 kašičice karija (ili malo više, po ukusu)
1/2 kašičice kima
po ukusu: so, biber, peršunov list
2 kašike maslinovog ulja
7 dl vode

Napomena:
Možete kombinovati povrće koje imate ili volite.
Predlažem sledeću kombinaciju:
1 šargarepa
1 manja tikvica
1 srednji krompir
1 srednji crni luk
1 srednji paradajz


Priprema:
Povrće iseckajte na sitnije komade.
U šerpu sipajte ulje, dodajte povrće, kari i kim.
Pržite nekoliko minuta na visokoj temperaturi uz povremeno mešanje.
Sipajte 2 dl vode i kuvajte ga oko 10-15 minuta.
Izmiskajte ga.
Dodajte ostatak vode, začinite po ukusu i prokuvajte nekoliko minuta.


Potaž se najčešće služi uz dodatak krutona (kockice prepečenog hleba), ali svakako ga možete služiti i bez njih.
Ukoliko želite, možete dodati i komade mesa.
Zbog brzine kuvanja, preporučujem piletinu.

Posno jelo.

No comments:

Post a Comment