Monday, May 18, 2015

Tikvice s mirođijom


Često pripremam povrće, gotovo svakodnevno, s obzirom da sam njegov veliki fan. Kada me neko pita koje povrće najviše volim, ne znam štada izdvojim. Volim sve od povrća...
Možda ga bih ga mogla podeliti po sezonama...
Kada je sezona tikvica, pripremam tikvice gotovo svakodnevno u raznim varijantama.



Neophodni sastojci:
2 kašike ulja
1 veća šargarepa
2 manje tikvice (oko 500 g)
1 čen belog luka
1 vezica mirođije
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera


Priprema:
Na vrelom ulju propržiti rendanu šargarepu, pa dodati iseckane tikvice, beli luk i mirođiju.
Sipati 1/2 šolje vode i kuvati na višoj temperaturi dok voda ne ispari.
Mešati povremeno.
Začiniti solju i biberom.


*Uz ovako pripremljene tikvice možete služiti  pire od krompira ili Rižoto od zelja kao ja. Recept možete naći OVDE.


No comments:

Post a Comment