kolačići

Wednesday, April 16, 2014

Pirinač sa zeljem



Ili rižoto sa zeljem.

Nema potrebe da pišem o zelju jer ga svi dobro poznajete. 
Ukoliko ste ljubitelj zelja, možete ga pripremiti i na ovaj način.
Rižoto je jednostavan za pripremu, a vrlo ukusan.



Neophodni sastojci:
100 g integralnog pirinča (ili po potrebi)
2 kašike ulja
50 g crnog luka
1 kašičica aleve paprike
3 vezice zelja
1 čen belog luka
1 kašičica morske soli
po ukusu biber




Priprema:
Pirinač dobro oprati i preliti sa tri puta većom količinom vode. Kuvati ga na nižoj temperaturi.
Dužina kuvanja zavisi od vrste pirinča (oko 20 minuta).
Dok se pirinač kuva, na ulju propržiti crni luk dok ne  porumeni. Zelje oprati i iseckati na krupnije komade.
Kada je luk gotov, dodati alevu papriku, usitnjen beli luk i zelje. Dinstati dok se zelje ne omekša - oko 5 minuta.
Dodati pirinač, biber i so. 
Izmešati.
Dekorisati alevom paprikom i začinskim biljem po želji.
I eto, vaš prilog (ili glavno jelo) je gotov.




P.S. Sve fotografije su rađene istim telefonom, ali razlika je više nego očigledna. Kao što sam više puta pominjala, mislila sam da običan telefon ne može ništa da "uradi", ali nove fotografije upravo dokazuju suprotno.

2 comments:

  1. Kako si to uspela Kris, sa istim telefonom a tolika razlika u lepoti fotkica?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sasvim slučajno... A onda sam ukapirala da telefon, u stvari, može mnogooo više od očekivanog. Dnevna svetlost - igra svetlosti, odgovarajući ugao...

      Delete