Svako ima svoj recept (po kom pravi projaru). Recepti se vrlo malo razlikuju. Uglavnom su sastojci isti, samo se razlikuju količine.
Proju pravim manje-više isto.
Sada sam imala u planu da napravim s vlašcem.
Ali, zaboravila sam da ga stavim.
Kada budete pravili projice po ovom receptu, nemojte zaboraviti na vlašac.
Ova projara bi se mogla zvati Pita s vlašcem.
Vlašac (divlji luk) ima blagu i lepu aromu, a s obzirom da mu je sezona, šteta bi bila ne iskoristiti ga.
Ova mera je dovoljna za 48 projica (pekla sam u plehu za mini projice/mafine).
Neophodni sastojci:
3 jajeta;
1 šolja kisele vode;
1/3 šolje ulja;
1/2 šolje kukuruznog brašna;
1/2 šolje kukuruznog griza;
1/2 šolje običnog brašna;
1 kašičica praška za pecivo;
1 kašičica soli;
300 g sira;
2-3 kašike iseckanog vlašca.
(Koristila sam šolju od 2,5 dl.)
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni.
Sjedinite sve suve sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umutite sve tečne sastojke. Sir i vlašac ostavite za kraj.
Spojite suve i tečne sastojke - umutite smesu.
Dodajte izgnječen sir i iseckan vlašac.
Sjedinite sve sastojke.
Smesu sipajte u pleh i pecite dok projice ne porumene, 20-tak minuta.
*Koristite sir koji volite. Preporuka je da koristite sir sa smanjenim procentom masnoće.
*Količinu soli korigujte u zavisnosti od toga koliko je sir slan.
No comments:
Post a Comment