Nikada nisam pravila, a ni jela fritatu pripremljenu na ovaj način - sa testeninom. Mada, kuvana jaja, pržena, na oko, "bez oka" i slično pripremljena ne volim jer ukus jaja dolazi do izražaja.
Ovo je još jedan način na koji možete da "upakujete" neprihvatljive namirnice.
Lepi Brka kao inspiraciaja i moja vegetarijanska verzija fritate.
Originalni recept možete naći OVDE.
Neophodni sastojci:
100 g šampinjona
1/2 manje glavice plavog luka
1 manji rukohvat suvih vrganja
1 kašika susama
2 veća jajeta
1 kašika soka od paradajza
1 šaka kuvane tarane
1 kašika parmezana
1 kašičica aleve paprike
po ukusu: so, biber, origano
po potrebi: maslinovo ulje
Dekoracija:
čeri paradajz
kolutovi plavog luka
kapari
matovilac ili bosiljak
komadi gaude
krupna morska so
ljuta papričica
Priprema:
Vrganje potopite u mlaku vodu. Šampinjone i plavi luk izrendajte na tanke listiće (kolutove). dodajte oceđene vrganje i susam. Propržite ih na vrelom ulju (dovoljno je 1-2 kašike ulja) u tiganju u kom ćete peći fritatu.
Umutite jaja, dodajte sok od paradajza, taranu, alevu papriku, parmezan i začinite po ukusu. Dodajte prohlađenu smesu od povrća.
Tiganj dobro zagrejte, izlijte smesu, lepo je rasporedite po tiganju i pecite na srednjoj temperaturi po 3-4 minuta sa obe strane.
Dekorišite je navedenim sastojcima.
S obzirom da sam koristila morsku so za dekoraciju, u fritatu sam stavila prstohvat soli.
No comments:
Post a Comment