Čorba kao čorba, nema tu neke filozofije. Retko kada zapisujem ovakve recepte, ali mislim da zelje zaslužuje pažnju ;)
Neophodni sastojci:
1 šargarepa;
1 koren peršuna;
1 paškanat;
1 šnit celera;
2 krompira;
2 kašike ulja;
1 kašičica aleve paprike;
1 kašika ovsenih pahuljica;
1 vezica zelja;
1 rukohvat mirođije;
1 kašičica morske soli;
1 kašičica domaće mešavine začina
po ukusu: biber.
Priprema:
Povrće, sve osim zelja, očistiti i iseckati na sitnije komade. Pržiti ga na vrelom ulju nekoliko minuta uz mešanje. Dodati alevu papriku i 1 l vode. Kuvati 15-tak minuta, pa dodati pahuljice, iseckano zelje. mirođiju, mešavinu začina, so i biber. Dodati još vode po potrebi i ukusu. Kuvati 5 minuta od momenta kada čorba provri.
Recept za Hleb od zelja, možete naći OVDE.
No comments:
Post a Comment