Monday, February 2, 2015

Brzinska salata od pasulja


Od skrobnih salata, kod nas se najčešće priprema krompir salata. Posebno u danima posta.
Ne kažem da ne volim krompir salatu - obožavam je,  posebno kada je pravi moj tata.
Recept nisam nikada pisala niti sam je fotografisala jer sam mislila da tu nema neke filozofije.
Ali, odlučila sam da je prvom prilikom uslikam i otkrijem vam male tajne u pripremi iste ;).


Salatu od pasulja pripremam na isti način kao salata od krompira, razlika je u korišćenim začinima.
Ova salata je posna, a može predstavljati kompletan obrok u danima posta s obzirom na hranljivu vrednost pasulja.


Neophodni sastojci:
500 g kuvanog šarenog pasulja;
1 glavica crvenog luka;
1 kašika sirćeta po izboru ili limunovog soka;
1 kašika ulja po izboru;
po ukusu: so, biber, list bosiljka i peršunov list.

Priprema:
Pasulj stavite u činiju.
Dodajte luk koji ste isekli na tanke kolutove.
Prelijte uljem i sirćetom/limunovim sokom, pa začinite po ukusu.
Izmešajte salatu.
Ukoliko koristite sveže začinsko bilje (peršunov list i list bosiljka) stavite ih u salatu pred služenje.
A ako se odlučite za suvo začinsko bilje, stavite ga prilikom pripreme salate.


P.S. Nisam imala  sveže listove bosiljka, već duže vreme ne mogu da ih nađem.

Ovo je ručak na brzinu.

2 comments: