Kada je nešto šareno, onda je to, po meni, i veselo.
Eto kako je ova čorbica dobila ime ;).
Neophodni sastojci:
1 kašika ulja po izboru
prstohvat kima
2 šargarepe (manje)
1 krompir (srednji)
1 mladi luk
rukohvat suvih vrganja
1 kašika kinoe
1 kašika amaranta
1 kašika prosa
začini po ukusu: so, biber, aleva paprika, kurkuma, kari, sušen peršunov list.
(po prstohvat kurkume i karija)
Priprema:
Na vrelom ulju propržiti kim i iseckanu šargarepu. Pržiti oko minut uz mešanje. Dodati 1 l vode, pa iseckan krompir, oprane i usitnjene vrganje (koje ste prethodno dobro oprali, a možete ih i potopiti da apsorbuju vodu), sitno iseckan crni luk kao i kinou, amarant i proso (proso, kinou i amarant prethodno oprati). Čorbicu kuvati desetak minuta na nižoj temperaturi, pa dodati navedene žačine (dodati još vode po potrebi i ukusu) i kuvati još nekoliko minuta od momenta kada provri.
Prilikom služenja, čorbu posuti svežim peršunovim listom.
No comments:
Post a Comment