Za ovu priliku koristila sam kupovni tofu sir, a inače ga pripremam i u kućnim uslovima.
Sir kao sir-ništa komplikovano.
Nekom drugom prilikom ću fotografisati pripremu i preneti vam svoja iskustva po pitanju pripreme tofu sira.
Kao što već znate, ne provodim puno vremena oko pripreme jela (ali to svakako ne znači da ne provodim dosta vremena u kuhinji - ima tu svašta nešto da se radi, posebno kada šerpe zagore.
Ah, te šerpe, lonci i poklopci ;).
Navedene količine su dovoljne za jednu porciju, a vi ih svakako možete pomnožiti sa 2, 3...
Neophodni sastojci:
100 g tofu sira;
1 kašičica soja sosa (tamari);
1 kašika integralnog brašna;
prstohvat mlevenog ruzmarina;
prstohvat suve mirođije (ili malo više sveže);
3 kašike kukuruza šećerca;
prstohvat bibera;
1 kašika ulja po izboru.
Dekoracija (salata):
nekoliko čeri paradajza;
rukohvat rukole.
Priprema:
Tofu sir usitnite - isecite na manje komade, premažite ih soja sosom, pospite integralnim brašnom, dodajte mirođiju i ruzmarin. Sjedinite sve sastojke. Ovako pripremljen tofu sir pržite nekoliko minuta sa jedne i druge strane, dok ne porumeni. Mešajte ga tokom prženja bez obzira što se može raspasti.
Tofu sir sipajte na tanjir, a u posudu u kojoj ste ga pržili stavite kukuruz i sipajte pola dl vode.
Kuvajte nekoliko minuta dok se kukuruz ne omekša. Dodajte biber i posolite po ukusu i potrebi.
Kukuruz sipajte preko tofu sira, dodajte komade paradajza i listove rukole
Ukoliko imate svežu mirođiju, dodajte i nju prilikom služenja.
Napomena: hleb je takođe mojih ruku delo ;).
Ovo je još jedno posno jelo.
No comments:
Post a Comment