Friday, January 16, 2015

Testenina u sosu od sira

Ovaj recept je pogodan za jedan od onih dana kada vam se ne kuva, a posebno vam se ne provodi puno vremena u kuhinji-obradovaće vas ručak gotov za 20 minuta!


Vodu u kojoj se kuvala testenina, nemojte bacati. Ocedite je u drugu šerpu i ostavite za pripremanje ukusne čorbice.



Neophodni sastojci:
400 g testenine po izboru-mašnice, spirale...,
2 kašike ulja po izboru,
2 ravne kašike brašn,
6 dl mleka,
100 g rendanog trapista,
1 puna kašika rendanog parmezana,
100 g iseckanih maslina po izboru,
po ukusu: so, biber, mešavina začina, origano.


Priprema:
Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja, ali 2 minuta kraće.
Sos pripremiti na sledeći način:
Na vrelom ulju propržiti brašno, pa postepeno sipati mleko. Kuvati na laganoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se sos ne zgusne. Sos treba da vri nekoliko minuta. Dodati rendan trapist i parmezan. Začiniti po ukusu. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se sirevi ne otope-oko 2 minuta.
Sos sipati preko oceđene testenine i izmešati. Poklopiti i ostaviti da odstojoi koji minut kako bi se sos upio u testeninu.
Prilikom služenja, testeninu posuti seckanim maslinama i origanom.



No comments:

Post a Comment