Neodoljivog su ukusa.
Neophodni sastojci za testo:
250g brašna
125 g maslaca ili margarina
1 kesica vanilin šećera
100 g šećera
1 jaje
1 kašika hladne vode
rendana kora od pola limuna
Fil:
100 g narandže sa korom, neprskane
100 g šećera
1 dl vode
sok od pola limuna
Glazura:
100 g čokolade
5 kašika mleka
1 kašika maslaca
Priprema:
Za testo dobro izraditi brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i vodu i umesiti testo, Potom ga uviti u foliju i ostaviti da malo odstoji u frižideru.
Testo razviti 3 mm debljine i vaditi krugove željene veličine
Peći na 150 stepeni 13 minuta.
Za fil izblendirati narandžu, dodati vodu i šećer i kuvati oko 20 minuta, potom dodati sok od limuna i prokuvati pola minuta.
Filom spajati po dva kruga. Vanilice ostaviti da odstoje jedan dan na hladnom, ali van frižidera.
Potom ih premazivati glazurom koja se priprema tako što se čokolada istopi sa mlekom, pa se doda maslac i meša dok se on ne otopi. Dekorisati ih komadićima bele čokolade..
Vanilice su najlepše kada odstoje bar 2 dana.
No comments:
Post a Comment