Friday, January 2, 2015

Celerova salata

Celer obožavam, ali samo u određenim kombinacijama. Najviše ga volim samog za sebe ;).
Malo ulja, bibera, limuna... Sasvim je dovoljno za savršenu celerovu salatu.
Pored salate od sirovog celera, često pripremam salatu i na ovaj način.


Neophodni sastojci:
300 g celera
1 kašika maslinovog ulja
so, biber i peršunov list po ukusu
1 limun

Priprema:
Celer očistiti i izrendati na tanke listice. Listići ne moraju biti pravilnog oblika.
Ulje sipati u šerpu prečnika oko 26 cm, dodati celer, poklopiti šerpu i  pržiti na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Povremeno mešati kako celer ne bi zagoreo.
Celer sipati u činiju, posoliti (dovoljan je prstohvat soli jer celer ne "traži" so) i pobiberiti po ukusu. Iscediti sok od pola limuna i izmešati.
Drugu polovinu limuna iseckati na sitnije komade i pobacati po salati. Posuti peršunovim listom.


Za ovu salatu je poželjno koristiti neprskan limun obzirom da se jedan deo limuna koristi sa korom.




No comments:

Post a Comment