Kada pripremate testetinu, nemojte bacati vodu u kojoj ste je kuvali jer možete pripremiti ukusnu čorbicu poput ove.
Recept za ajnpren čorbu je nasleđen od babe.
Ona je ovu čorbicu uvek pripremala kada i testeninu.
Od testenine je najčešće pripremala grenadir marš.
1 kašika ulja
1 ravna kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
1-1,5 l vode od testenine
1 šaka kuvane testenine
1 šaka svežeg peršunovog lista
po ukusu: so, biber, mešavina začina.
Ajnpren čorba, priprema:
Na vrelom ulju propržite brašno i alevu papriku, sipajte postepeno vodu u kojoj ste kuvali testeninu.
Čorbu kuvajte oko 5 minuta.
Dodajte kuvanu testeninu i začine po ukusu.
Pospite je seckanim peršunovim listom prilikom služenja.
U čorbu, po želji, možete dodati pavlaku, jaje...
No comments:
Post a Comment