Malo drugačije pecivo za ljubitelje pica ukusa ;).
Neophodni sastojci za testo:
500 g brašna
1 kašičica soli
100 g rendanog trapista
1 kašičica šećera
15 g kvasca
3 dl mlakog mleka
100 g rastopljenog maslaca ili maslinovog ulja
Za premazivanje i posipanje zemički:
1 jaje
2 kašike kečapa
1 kašičica origana
Priprema:
Kvasac i šećer razmutiti u malo mleka, dodati kašiku brašna (po potrebi još malo mleka), sve sastojke dobro sjediniti i ostaviti na toplom mestu da kvasac naraste.
U posudi za mešenje testa sjediniti suve sastojke - brašno, so, rendan trapist i napraviti udubljenje u sredini.
U udubljenje sipati nadošao kvasac, otopljen maslac/ulje i ostatak mlakog mleka.
Umesiti glatko testo i ostaviti ga 20-tak minuta na toplom mestu.
Napraviti 20 kuglica, poređati ih u pleh, zaseći ih na nekoliko mesta (neobavezno) i ostaviti na toplom mestu da narastu.
Jaje i kečap umutiti, premazati zemičke i posuti ih origanom.
Peći dok ne porumene na 200 stepeni, 15-tak minuta.
Od ovih zemički možete praviti ukusne sendviče ili ih jesti sa čim god želite, npr. sa maslinama i paradajzom ;).
No comments:
Post a Comment