Danijela je postavila recept u grupi kod Lepog Brke, a svi smo je kao osice napali zašto tako malo brašna. I ja među svima njima ;) (nisam je napala, samo sam pitala da li je to to).
Zbunio nas je verovatno naziv, jer se proje i projare prave od malo čvršće smese.
Recept je odličan, probajte ga.
On u originalu glasi ovako:
5 jaja
2 šolje kiselog mleka
1 šolja jogurta
1 kisela pavlaka
1 šolja kukuruznog brašna
1/2 šolje običnog brašna
1/2 šolje ulja
1 kesica praška za pecivo
so po ukusu
Ja sam napravila pola mere i neke sastojke zamenila drugim:
3 manja jajeta
1 šolja kisele pavlake
1 šolja vode
1/2 šolje kukuruznog brašna
1/4 šolje običnog brašna
2 kašike palente
2 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
so i biber po ukusu
Pripema (važi i za jedan i za drugi recept):
Jaja mutiti dok ne postanu penasta, potom dodati sve ostale sastojke i sve dobro sjediniti.
Peći u plehu za mafine ili u nekom sličnom (o obliku i izgledu odlučujete sami ;)).
Ja sam od ove količine dobila 18 komada, ali pravila sam tanje projice. Po meni, lepše su kada su tanje, hrskava korica gore i dole, a u sredini vazdušasto testo.
Peći ih dok ne porumene u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni.
Dužina pečenja svakako zavisi od debljine projica kao i od toga koliko vam je jaka pećnica.
Ovo testo je vrlo pogodno za izradu rolata i slanih torti.
No comments:
Post a Comment