Kada na pijaci nađem dobar domaći paradajz, ne menjam dobavljača do kraja sezone.
Ove godine sam imala sreće.
Našla sam više nego odličan paradajz.
Pripremala sam od njega sve i svašta.
Tako je nastala i salata od pečenog paradajza.
Salata od pečenog paradajza, sastojci:
1 kg sitnog paradajza
1 kašika ulja
125 mocarele
1 čen belog luka
po ukusu: so, mrvljeni origano, peršunov list i maslinovo ulje.
Priprema:
Paradajz operite i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ukoliko imate veće plodove isecite ih na manje komade.
Poprskajte ga uljem i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 220-250 stepeni.
Pečeni paradajz prohladite, pa dodajte ostale sastojke.
Mocarelu iseckajte ili iscepkajte.
Beli luk sitno iseckajte.
Količine ostalih sastojaka (origano, so, peršunov list i maslinovo ulje) su po ukusu.
Ja ne stavljam previše ulja, ali stavim malo više soli (cca 1 kašičica).
Po ukusu, možete koristiti neki drugi sir.
Od mekših sireva, imala sam samo mocarelu, pa sam nju koristila.
Kod ove salate/jela je bitno da imate ukusan paradajz.
Ukoliko vam smetaju ljuske, oljuštite ga nakon pečenja.
Preporuka je da koristite mesnatiji paradajz.
No comments:
Post a Comment