Sunday, September 1, 2019

Keks torta sa kokosom




Brza, jednostavna, kremasta, lagana i ukusna - keks torta sa kokosom se ne peče i jako brzo se priprema.
Ukoliko želite nešto slatko, a nemate previše vremena, ova tortica je pravi izbor.
Sa C slatka tradicija sastojcima, keks torta sa kokosom ima još posebniji ukus.


Keks torta sa kokosom, sastojci:
4 dl mleka
150 g šećera
100 g putera ili margarina
120 ml mleka

150 g lomljenog keksa
75 ml mleka
1 kašičica arome ruma


Keks torta sa kokosom, priprema:
3 dl mleka i šećer stavite da provri, a u 1 dl mleka razmutite puding.
Skuvajte puding na uobičajen način.

U vruć puding umešajte kokos i puter/margarin.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ohladite fil u frižideru.

U uhlađen fil umešajte umućen šlag krem.

Izlomljeni keks poprskajte mlekom i aromom ruma, pa ga umešajte u fil sa kokosom.

Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, sipajte smesu, poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne (najbolje preko noći).

Tortu okrenite na poslužavnik, skinite foliju i dekorišite po izboru – čokoladnom glazurom, šlagom, kokosom...
Moj izbor je čokoladna glazura.


U saradnji sa C slatka tradicija.

No comments:

Post a Comment