Sa C slatka tradicija sastojcima, keks torta sa kokosom ima još posebniji ukus.
Keks torta sa kokosom, sastojci:
4 dl mleka
150 g šećera
100 g putera ili margarina
120 ml mleka
150 g lomljenog keksa
75 ml mleka
1 kašičica arome ruma
1 kašičica arome ruma
Keks torta sa kokosom, priprema:
3 dl mleka i šećer stavite da provri, a
u 1 dl mleka razmutite puding.
Skuvajte puding na uobičajen način.
U vruć puding umešajte kokos i
puter/margarin.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ohladite fil u frižideru.
U uhlađen fil umešajte umućen šlag krem.
Izlomljeni keks poprskajte mlekom i
aromom ruma, pa ga umešajte u fil sa kokosom.
Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru)
obložite folijom, sipajte smesu, poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne
(najbolje preko noći).
Tortu okrenite na poslužavnik, skinite
foliju i dekorišite po izboru – čokoladnom glazurom, šlagom, kokosom...
Moj izbor je čokoladna glazura.
No comments:
Post a Comment