Pita sa kiselim krastavcima je vrlo slična španskoj ili carskoj piti.
S obzirom na to da obožavam pečene kisele krastavce, odlučila sam da napravim ovu pitu.
Začinila sam je biberom i limunovom koricom.
Pita sa kiselim krastavcima, sastojci:
4 jajeta
220 ml jogurta
120 ml ulja
1 šolja brašna
1 šolja pšeničnog griza
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli (ili po ukusu)
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 tegle sitno iseckanih kiselih krastavaca
200 g feta sira, izmrvljenog
za posipanje: semenke po izboru
Šolja je od 2 dl
Pita sa kiselim krastavcima, priprema:
Penasto umutite jaja, pa dodajte ulje i jogurt i sjednitite.
Potom dodajte sve ostale navedene sastojke i izmešajte.
Pleh obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pospite semenkama.
Pitu stavite u rernu, pa je onda uključite na 200-220 stepeni.
Pecite je dok lepo ne porumeni, 25-30 minuta.
Napomene:
Veličinu pleha izaberite sami, u zavisnosti da li želite deblju ili tanju pitu.
Od veličine pleha, zavisi dužina pečenja,
Ukoliko ne volite neki od začina, biber ili limunovi koricu, izostavite ih.
Sve pite ovog pita kao i razne projim služim uz neki ljuti sos ili ajvar.
Limun je naš domaći, iz dvorišta. Nisam mogla da ga ne uslikam.
No comments:
Post a Comment