Čorba od povrća u kojoj glavnu ulogu igra prokelj, ali možete je napraviti sa bilo kojim povrćem.
Uvek mislim da za ovakva jela nije potreban recept, ali varam se.
Često me pitate kako da napravite čorbu ili varivo od ovog ili onog povrća.
Evo jednog jednostavnog predloga.
A ukoliko volite prokelj, ovo je pravi izbor za vas.
Čorba od povrća, sastojci:
2 kašike ulja
1 šargarepa, sitno iseckana
1 krompir, sitno iseckan
1 kašičica kima
500 g prokelja
1-2 kašike ovsenih pahuljica
po ukusu: so, biber, peršunov list, mirođija
Priprema:
Na zagrejanom ulju kratko propržite povrće i kum uz neprekidno mešanje.
Sipajte oko 1 l vode i ovsene pahuljice.
Kuvajte na srnjoj temperaturi 15-tak minuta, tj. dok povrće ne omekša.
Po potrebi dodajte još vode u zavisnosti da li želite čorbu ili varivo.
Začinite po ukusu.
Ukoliko ne volite mirođiju i/ili peršunov list, izostavite ih.
Kiflice su BAŠ odlične - spolja neverovatno hrskave, a unutra, isto tako neverovatno, meke.
Napomene:
S obzirom na to da ne volim ni kiselu ni neutraln pavlaku u jelima, najčešće dodajem ovsene pahuljice.
One ne menjaju pomenute pavlake, ali jelu daju lep ukus i teksturu.
Podrazumeva se da čorbu možete obogatiti nekom pavlakom.
Posle ručka - slatkiš.
Npr. sutlijaš.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete