Pogačice sa sirom, štapići, perece, kockice...
Oblik možete da birate.
Mislim da ih nisam pripremala 20-tak godina.
A tako su jednostavne za pripremu i ukusne.
Jedini problem je što baš ne mogu da im odolim.
Lepe su i tople i hladne.
Ima baš dosta recepata,a ja ih pripremm na sledeći način.
Pogačice sa sirom, sastojci:
300 g čvršćeg sira
250 g omekšalog margarina ili maslaca (ukoliko koristite mast, dovoljno je 200 g)
300 g brašna
1/4 kašičice parška za pecivo.
Za završnicu:
1 jaje
morska so i kim.
Pogačice sa sirom, priprema:
Sir izmrvite, dodajte margarin/maslac/mast i sve lepo izmešajte.
Sipajte brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo.
Teto upakujte u kesu ili providnu foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.
Vrlo je važno da tetso odstji i frmntiše kako bi pogačic narasl.
Prašak za pecivo nema neku posebnu ulogu u ovom rceptu, nekada ga stavljam nekada ne.
Testo razvijte malo deblje, oko 1cm, i secite željene oblike.
Ja sam ovog puta izabrala malo manju modlicu.
Premažite umućenim jajetom, pa pospite kimom i morskom solju.
Pogačice pecite u zagrejanoj rreni na 200-220 stepeni 10-15 minuta u zavisnosti da li želite da budu manje ili više pečene.
Ove pogačice su lisnate i hrskave.
I to je sve.
Napomene:
U testo ne dodajem so jer je sir dovoljno slan, a i više volim da ih pospem solju.
Ukoliko vam se više dopadaju sveže pogačice, možete ih peći po potrebi.
Testo može da stoji u frižideru 2 dana.
Uz ove pogačice se odlično slaže neki ljuti sos ili ajvar.
Osim kima možete koristiti i/ili neke druge semenke po izboru.
No comments:
Post a Comment