Thursday, August 9, 2018

Kljukuša


Ova kljukuša je od krompira.
Možete je pripremati tokom svih godišnjih doba.
Recept sam dobila davno od drugarice koja živi u Bosni.
Mislim da je nisam pravila 10-tak godina.
Precizne mere nisu potrebne jer ne može da ne uspe kako god da je napravite.


Kljukuša, sastojci:
1 kg krompira
1 manja glavica crnog luka
3 jajeta
3-4 kašike brašna
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
3 kašike ulja



Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte na krupno.
Crni luk iseckajte sitno ili izrendajte.
Jaja umutite viljuškom.
Sjedinite sve sastojke osim ulja.
Veći pleh obložite papirom za pečenje i izlijte smesu, pa je lepo rasporedite.
Poprskajte uljem.
Kljukušu pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 25 minuta.
Služite je toplu uz salatu, varivo,prilog po želji.

Ja sam uz kljukušu služila dinstane lisičarke.

Prijatno!




No comments:

Post a Comment