Brza torta sa malinama je nastala u trenutku.
Mada, prvobitna verzija je bila malo drugačija.
Imala sam u planu da gore i dole bude kora od belanaca i kokosa prelivena mlekom, a žuti fil sa žumancima.
S obzirom da sam ograničena zbog povrede noge, odlučila sam da pojednostavim tortu, pa sam umesto pomenute kore koristila keks.
Za pripremu ove torte biće vam dovoljno 30-tak minuta.
Brza torta sa malinama, sastojci:
Fil sa malinama:
500 g malina
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
2 pune kašike gustina
2 dl vode
1 kašika margarina ili maslaca
Fil sa pudingom:
3 dl mleka
3 kašike šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 kašika margarina ili maslaca
50 g šlaga u prahu (plus mleko prema uputstvu sa pakovanja)
18 piškota
18 keksa (sličnih dimenzija kao piškote)
po potrebi mleko za umakanje
Priprema:
Za fil sa malinama u šerpicu stavite maline šećer i vanilin šećer.
Sjedinite vodu i gustin, pa sipajte u maline i kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
U vreo fil stavite maslac i mešajte dok se on ne otopi.
Za fil sa pudingom, stavite 2 dl mleka i šećer da provri.
Puding razmutite u 1 dl mleka, pa sipajte u mleko koje je provrilo i skuvajte ga.
U vreo puding dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi.
Ohladite puding.
Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja i sjedinite ga sa ohlađenim pudingom (umutite sve mikserom).
Tortu možete filovati na tacni ili u modli za hleb kao što sam ja.
Ređala sam 3*3 keksa.
Modlu sam obložila folijom i filovala je na sledeći način:
keks, fil od malina, piškote, žuti fil, piškote, fil od malina, keks.
Keks i piškote umačite u mleko pre ređanja.
Tortu ohladite u frižideru nekoliko sati, okrenite je na tacnu i dekorišite po želji - šlagom, malinama...
No comments:
Post a Comment