Bundeva, kraljica jeseni, je aromatična, ukusna i vrlo dekorativna.
Od nje se mogu pripremiti i slana i slatka jela.
Ukoliko ste ljubitelj bundeve, vanile i začina za medenjake, sigurno ćete uživati u ovoj poslastici.
Puding od bundeve, sastojci:
1 l mleka
200 g šećera
cimet ili začin za medenjake po ukusu
600 g pirea od bundeve*
Dekoracija:
150 ml hladnog mleka
2-3 kašike pirea od bundeve
mleveni cimet
U 2 dl mleka rastvoriti gustinčvrstin.
Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i sačekati da provri.
Sipati razmućeni čvrstin i kuvati na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.
Dodati vanilin šećer, cimet/začin za medenjake i pire od bundeve.
Izmešati i sipati u čaše ili činije.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.
Dekorisati pireom od bundeve, umućenim šlag kremom i cimetom.
*Pire od bundeve ćete napraviti tako što ćete 600 g očišćene bundeve iseći na manje komade, staviti u šerpu, sipati malo vode (1dl) i kuvati na srednoj ili nižoj temperaturi 15-tak minita tj. dok bundeva ne omekša, a voda ispari.
Ukoliko ostane malo vode, ocedite je.
Štapnim mikserom ispasirajte kuvanu bundevu.
Možete napraviti više pirea kako biste imali i za dekoraciju.
Domaćice slatko je ovo, ali ti si slađa
ReplyDeleteHvala 😊
Delete