Šta najčešće pripremate od svežeg kupusa?
Ako imate neke zanimljive ideje, pišite.
Najčešće ga pripremam kao varivo i kao salatu.
Ali sada imam jednu jako zanimljivu kombinaciju sastojaka.
Polpete od kupusa su jako finog ukusa, savetujem da ih probate.
Za pripremu sam koristila polubelo pšenično brašno, ali možete koristiti bilo koje drugo po izboru.
Sastojci:
250 g rendanog kupusa
1 čen belog luka, sitno iseckan
1 kašika iseckane mirođije
so i biber po ukusu
3 kašike brašna tip 850
1/3 kašičice praška za pecivo
2 umućena jajeta
2 kašike ulja
Priprema:
U posudi srednje veličine izmešajte rendani kupus i začine.
Pospite brašnom i praškom za pecivo, pa sjedinite sve sastojke.
Na kraju umešajte jaja i ulje.
Rernu zagrejte na 200-220 stepeni.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Kašikom oblikujte polpete (1 kašika smese, 1 polpeta).
Polpete od kupusa pecite 20-tak minuta.
Napomene:
Smesu možete sipati u manji pleh i ispeći kao pitu.
No comments:
Post a Comment