Friday, August 20, 2021

Korpice sa kafom

Čokolada, orah, kafa i neizostavni miris vanile...

Priprema brza i jednostavna.

Gorki kakao je tu da zaokruži celinu.

Slatki zalogaji koji će zadovoljiti sva vaša čula.

I naravno, neizostavni C Slatka tradicija proizvodi.


Korpice sa kafom, sastojci:

200 g oraha

3 kašike šećera

2 kesice C vanilin šećera

5 kašika vode

1 kašičica kafe

200-250 g crne čokolade

1 kašika C kakao praha


Priprema:

Orahe operite i prelijte vodom (voda treba da bude oko jedan prst iznad oraha).

Ostavite ih da odstoje nekoliko sati, najbolje preko noći.

Nakon stajanja, ocedite vodu i isperite ih.

Šećer, vanilin šećer, kafu i vodu prokuvajte (dovoljno je da vri oko dva minuta od momenta vrenja).

Prohladite sirup.

Orahe i sirup stavite (sirup sipajte postepeno, možda neće biti potrebno sve) u seckalicu za hranu i meljite dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Čokoladu otopite na pari, na rigli, u mikrotalasnoj ili kako to inače radite.

Modlu za projice obložite papirnim korpicama i premažite čokoladom.

Dovoljno je pola kašičice istopljene čokolade.

Za mazanje koristite slikarsku četkicu.

Stavite u frižider ili zamrzivač da se čokolada stegne, pa ponovite postupak.

Kada se drugi sloj čokolade stegne, napunite ih smesom od oraha, pa zalijte čokoladom.

Korpice stavite u frižider da se sve lepo ohladi i stegne.

Skinite papirne korpice, a kolačiće uvaljajte  ili pospite kakao prahom.

Napomene:

Ova količina je za cca 24 korpice donjeg prečnika 3 cm.

Ukoliko imate silikonsku modlu, ne morate je oblagati papirnim korpicama.

Umesto šećernog sirupa možete koristiti med ili agavin sirup, 5-6 kašika (takođe sipajte postepeno).



No comments:

Post a Comment