Čokolada, orah, kafa i neizostavni miris vanile...
Priprema brza i jednostavna.
Gorki kakao je tu da zaokruži celinu.
Slatki zalogaji koji će zadovoljiti sva vaša čula.
I naravno, neizostavni C Slatka tradicija proizvodi.
Korpice sa kafom, sastojci:
200 g oraha
3 kašike šećera
5 kašika vode
1 kašičica kafe
200-250 g crne čokolade
Priprema:
Orahe operite i prelijte vodom (voda treba da bude oko jedan prst iznad oraha).
Ostavite ih da odstoje nekoliko sati, najbolje preko noći.
Nakon stajanja, ocedite vodu i isperite ih.
Šećer, vanilin šećer, kafu i vodu prokuvajte (dovoljno je da vri oko dva minuta od momenta vrenja).
Prohladite sirup.
Orahe i sirup stavite (sirup sipajte postepeno, možda neće biti potrebno sve) u seckalicu za hranu i meljite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Čokoladu otopite na pari, na rigli, u mikrotalasnoj ili kako to inače radite.
Modlu za projice obložite papirnim korpicama i premažite čokoladom.
Dovoljno je pola kašičice istopljene čokolade.
Za mazanje koristite slikarsku četkicu.
Stavite u frižider ili zamrzivač da se čokolada stegne, pa ponovite postupak.
Kada se drugi sloj čokolade stegne, napunite ih smesom od oraha, pa zalijte čokoladom.
Korpice stavite u frižider da se sve lepo ohladi i stegne.
Skinite papirne korpice, a kolačiće uvaljajte ili pospite kakao prahom.
Napomene:Ova količina je za cca 24 korpice donjeg prečnika 3 cm.
Ukoliko imate silikonsku modlu, ne morate je oblagati papirnim korpicama.
Umesto šećernog sirupa možete koristiti med ili agavin sirup, 5-6 kašika (takođe sipajte postepeno).
No comments:
Post a Comment