Bakin kolač, sastojci:
2 jajeta
6 kašika šećera
1 dl ulja
1 čaša jogurta (180 g)
kora i sok od pola limuna
250 g mekog brašna
Još je potrebno:
sveže voće, džem ili voćni preliv po izboru
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, potom dodajte sve ostale sastojke i sve lepo sjedinite.
Ostavite smesu da odstoji 15-tak minuta.
Aparat za bakin kolač zagrejte na srednju temperaturu i sipajte po jednu, ne punu, kutlaču.
Pecite oko pet minuta.
Dužina pečenja i temperatura svakako zavise od vašeg aparata.
Predlog za serviranje:
Umutite kesicu C šlaga classic prema uputstvu sa pakovanja.
Bakin kolač premažite šlagom i poređajte voće po izboru - kolač, šlag, voće ili preliv, kolač šlag voće...
Podrazumeva se da ovu poslasticu možete poslužiti sa čim želite.
No comments:
Post a Comment