Sunday, July 18, 2021

Višnjevača - liker od višanja


Višnjevača je voćni liker koji se najčešće priprema od svih voćnih likera.

Ukoliko niste ljubitelj alkoholnih pića, onda verovatno volite "pijane" višnje u kolačima.

Za pripremu ovog popularnog pića, možete koristiti i zamrznute višnje.


Liker od višanja - višnjevača, sastojci:

500 g višanja očišćenih od koštica

500 g meda ili šećera

1 l rakije (loza)



Priprema:

Višnje stavite u veću teglu (ili u flaše sa širim otvorom), sipajte med ili šećer, pa nalijte rakijom i zatvorite metalnim zatvaračem.

Ostavite na suncu 40-tak dana uz povremeno mešanje ili mućkanje.

Liker od višanja možete poslužiti zajedno sa višnjama ili bez.

Tkzv. pijane višnje, višnje iz višnjevače su vrlo ukusne u raznim kolačima.

 


Napomene:

Ukoliko želite da sačuvate višnje na ovaj način za kolače (a ne pijete liker), slobodno stavite više višanja, a manje šećera i rakije.

Liker od višanja kao i sve druge likere možete začiniti začinima po izboru - vanila, cimet, rum, kardamom...



No comments:

Post a Comment