Višnjevača je voćni liker koji se najčešće priprema od svih voćnih likera.
Ukoliko niste ljubitelj alkoholnih pića, onda verovatno volite "pijane" višnje u kolačima.
Za pripremu ovog popularnog pića, možete koristiti i zamrznute višnje.
Liker od višanja - višnjevača, sastojci:
500 g višanja očišćenih od koštica
500 g meda ili šećera
1 l rakije (loza)
Priprema:
Višnje stavite u veću teglu (ili u flaše sa širim otvorom), sipajte med ili šećer, pa nalijte rakijom i zatvorite metalnim zatvaračem.
Ostavite na suncu 40-tak dana uz povremeno mešanje ili mućkanje.
Liker od višanja možete poslužiti zajedno sa višnjama ili bez.
Tkzv. pijane višnje, višnje iz višnjevače su vrlo ukusne u raznim kolačima.
Ukoliko želite da sačuvate višnje na ovaj način za kolače (a ne pijete liker), slobodno stavite više višanja, a manje šećera i rakije.
Liker od višanja kao i sve druge likere možete začiniti začinima po izboru - vanila, cimet, rum, kardamom...
No comments:
Post a Comment