Tuesday, June 22, 2021

Brza voćna torta

Da li se i vama dešava da nemate sveže mleko, a želite da napravite neku poslasticu na brzinu?

Uvek pri ruci imam C zamenu za mleko u prahu i nema problema.

Brza voćna torta, sastojci

Krem od vanile:

7 dl mleka*

3 jajeta

120 g C šećera u prahu

60 g oštrog brašna (3 kašike)

2 kesice C vanilin šećera

Ostali sastojci:

24 piškote (200g)

po potrebi mleko za umakanje piškota 

200 g C zamene za mleko u prahu*

voće po izboru: maline, jagode, višnje, banane...


Priprema krema od vanile:

*200 g C zamene za mleko u prahu razmutite uz postepeno dodavanje 1 l vode.

U šerpu sipajte 5 dl mleka i stavite da prostruji.

Umutite jaja sa šećerom, umešajte brašno, pa postepeno sipajte 2 dl mleka.

Dobijenu smesu sipajte u mleko koje struji i kuvajte oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta, od momenta kada provri.

Na kraju umešajte vanilin šećer.

Krem od vanile ohladite mešanjem.

Ne treba da bude skroz hladan već mlak.

Piškote umačite u mleko i ređajte u odgovarajuću posudu ili na tacnu.

U ovom slučaju 2*6 komada.

Premažite pola količine krema, pa ponovo piškote (koje ste prethodno umočili u mleko) i ponovo krem.

Posudu u kojoj je torta zatvorite ili pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena.

Prilikom služenja, poređajte voće.

Uz voće možete dodati umućeni C šlag classic.

Napomene:

Za umakanje piškota i mućenje šlaga, koristite ostatak mleka koje ste napravili od 200 g C zamene za mleko u prahu i 1 l vode.

Mera je za 6 većih porcija.

Nema potrebe dodavati više brašna u krem, bitno je da se dobro skuva.

Ovako pripremljenu toru/kolač možete jesti i ako se ne ohladi dobro, tj. mlaku.

Ali iz iskustva kažem da je ipak ostavite da prenoći.



No comments:

Post a Comment