Čorba od karfiola i brokolija je lagana i jednostavna za pripremu.
Možete je napraviti i samo od karfiola ili samo od brokolija.
Sve po želji i ukusu.
Čorba od karfiola i brokolija, sastojci:
300 g karfiola
300 g brokolija
začini po ukusu: so, biber, peršunov list, beli luk...
40 g rendanog parmezana
Čorba od karfiola i brokolija, priprema:
Karfiol i brokoli operite, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne, sipajte začine po ukusu i kuvajte dok ne omekšaju.
Ja sam za ovu čorbu karfiol izgnječila gnječilicom za krompir, a brokoli sam iskidala na manje cvetiće.
Po potrebi dodajte još vode u zavisnosti od željene gustine.
Korigujte ukus dodavanjem još začina.
Kada čorba provri, umešajte parmezan i dodajte svež peršunov list po želji.
Napomene:
Čorba od karfiola i brokolija se može obogatiti neutralom pavlakom, kiselom pavlakom ili nečim trećim po izboru.
Može plavi sir, krem sir - sve što volite i imate.
Količine povrća su okvirne, prilagodite ih potrebama.
Još jedan zajednički obrok u kom smo pripremali jela po Sanjinim receptima.
U pitanju je keto čorbica od brokolija, ali moja je potpuno drugačija.
Prilagodila sam je svom ukusu.
No comments:
Post a Comment