Thursday, October 22, 2020

Čokoladni mafini


Još jedan recept za čokoladne mafine.

U ovom slučaju u kombinaciji sa bobičastim voćem.


Čokoladni mafini, sastojci:

2 jajeta

1 šolja šećera

1 šolja jogurta

2 šolje brašna

1/2 šolje ulja

2 kašike kakao praha

1 kesica vanilin šećera (plus začini po ukusu)

1/2 kesice praška za pecivo

1 šolja bobičastog voća (ili po potrebi)

Za glazuru:

100 g čokolade

2 kašike ulja

*šolja je od 2 dl


Čokoladni mafini, priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa redom dodajte sve ostale sastojke osim voća i umutite.

Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte smesu okvirno do 2/3 korpice, poređajte voće i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Čačkalica test za proveru da li je biskvit pečen.

Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja.

Istopljenom čokoladom prelijte mafine i dekorišite po želji - orašastim plodovima, voćem ili keksom.

Napomene:

Pored vanilin šećera u biskvit možete dodati rendane korice citrusa, cimet, začin za medenjake ili već nešto po vašem izboru.

Kolač možete peći i u običnom plehu, nije obavezna modla za mafine.

U tom slučaju možete koristiti pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm.




No comments:

Post a Comment