Još jedan recept za čokoladne mafine.
U ovom slučaju u kombinaciji sa bobičastim voćem.
Čokoladni mafini, sastojci:
2 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
2 šolje brašna
1/2 šolje ulja
2 kašike kakao praha
1 kesica vanilin šećera (plus začini po ukusu)
1/2 kesice praška za pecivo
1 šolja bobičastog voća (ili po potrebi)
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašike ulja
*šolja je od 2 dl
Čokoladni mafini, priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa redom dodajte sve ostale sastojke osim voća i umutite.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte smesu okvirno do 2/3 korpice, poređajte voće i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Čačkalica test za proveru da li je biskvit pečen.
Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja.
Istopljenom čokoladom prelijte mafine i dekorišite po želji - orašastim plodovima, voćem ili keksom.
Napomene:
Pored vanilin šećera u biskvit možete dodati rendane korice citrusa, cimet, začin za medenjake ili već nešto po vašem izboru.
Kolač možete peći i u običnom plehu, nije obavezna modla za mafine.
U tom slučaju možete koristiti pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm.
No comments:
Post a Comment