Saturday, September 14, 2019

Varivo od povrća


Nisam znala kako drugačije da nazovem ovo jelo.
Pripremam ga tokom sezone paradajza, paprika, tikvica i patlidžana.
Obično krenem da pripremam bećar i na kraju ispadne nešto ovog tipa.
Priprema je, naravno, jednostavna, jelo ukusno, pa ne vidim razlog da ga ne probate ako do sada niste.
Za jela poput ovog, precizne mere nisu potrebne.
Jednostavno, ne može da ne uspe.


Varivo od povrća, sastojci:
1 veća glavica crnog luka, iseckana na kolutove
nekoliko kašika ulja
1 manja tikvica, iseckana na kockice
1 manji patlidžan, iseckan na kockice
3 veće paprike, iseckane na kockice
4 veća paradajza, oljuštena i iseckana
1 čen belog luka, iseckan
Začini: so, biber, ljuta paprika, peršunov list i origano.



Priprema:
Za ovo jelo obično koristim veću šerpu ili tiganj sa poklopcem.
Na vrelom ulju pržite luk dok ne dobije zlatno-braon boju.
Potom dodajte tikvice, patlidžan i paprike.
Pržite uz mešanje nekoliko minut tj. dok paprike ne zamirišu.
Dodajte dodajte paradajz, beli luk i začinite po ukusu.
Krčkajte u poklopljenoj posudi 10-15 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.

I to je sve.

Ne dodajem vodu jer paradajz ispusti dovoljno tečnosti.
Ali ukoliko želite više tečnosti u ovom jelu, slobodno sipajte i vodu.
Sve po ukusu i želji.


No comments:

Post a Comment