Monday, December 24, 2018

Plazma Huanita


Da li pamtite Huanita tortu ili je možda još uvek pravite?
Ja se sećam ove torte, ali nisam je jela sigurno jedno 20 godina.
Ovog puta, Huanita u novom Plazma izdanju.

Linkovi ka video receptima se nalaze na kraju posta.


PLAZMA HUANITA, sastojci:
MLEKO 1L
ŠEĆER 8 KAŠIKA
VANILIN ŠEĆER 2 KAŠIKE

ŽELATIN 30 G

ŠLAG U PRAHU 500 G

MLEVENA PLAZMA 300 G
SMRZNUTE VIŠNJE 150 G

RENDANA ČOKOLADA 50 G
MLEVENI BADEM 100 G

Dekoracija:
KAKAO PRAH


Plazma Huanita, priprema:
U šerpi zagrejati mleko i šećere do ključanja.
Umešati želatin (u prahu, nije neophodno preliti ga vodom prethodno) i mešati dok se želatin ne otopi.
Ostaviti da se ova smesa dobro ohladi.
Kada se ohladi, podeliti je na dva dela.

U prvi deo dodati 250 g šlaga u prahu i umutiti, pa umešati mlevenu plazmu i zamrznute višnje.

U drugi deo takođe dodati 250 g šlaga u prahu, umutiti, pa umešati rendanu čokoladu i mleveni badem.

Ovu tortu možete oblikovati modli ili nekoj drugoj posudi.

Mi smo izabrali činiju koju smo obložili folijom.

Prvo smo sipali deo sa čokoladom, a preko deo sa plazmom, kako bi plazma deo bio dole kada okrenemo tortu.

Tortu ohladite u frižideru, okrenite je (ili premestite na tanjir) pospite kakao prahom i poslužite.


Napomene:
Od orašastih plodova možete koristiti ono što volite.
Moja prvobitna ideja je da umesto badema stavimo seckani pistaći, ali na kraju je izbor pao na badem.
Što se voća tiče, takođe imate mogućnost izbora.
Tortu možete preliti istopljenom čokoladom ukoliko želite.
Ako se odlučite za glazuru, obavezno dodajte ulje i malo vode ili mleka prilikom topljenja čokolade kako glazura prilikom sečenja ne bi pucala.
Tortu secite zagrejanim nožem.

Video recept se nalazi ovde, u pitanju je facebook stranica.

Za one koji ne koriste facebook, recpte je ovde.

Pozdravlja vas Noizz food production team.

2 comments: