Wednesday, December 5, 2018

Njoke kapreze (Gnocchi caprese)


Njoke kapreze - spoj hrskavih njoka i kapreze salate.
Ovo jelo se brzo priprema,  a baš je ukusno.
Stvoreno za ljubitelje italijanske kuhinje.


Njoke kapreze, sastojci:
300 g njoka
2 kašike ulja
mleveni biber po ukusu
2-3 kašike maslinovog ulja
30 g rendanog parmezana
125 g mocarele
200 g čeri paradajza
listovi bosiljka 



Njoke kaprese (gnocchi caprese), priprema:
Zagrejte nelepljivi tiganj, sipajte obično ulje, dodajte njoke i pobiberite po ukusu.
Pržite na srednjoj temperaturi (uz povremeno mešanje) dok ne dobiju svetlo braon boju i ne postanu hrskave sa svih strana.

Biće vam dovoljno 5-7 minuta da ih ispržite.
Sklonite sa ringle, dodajte maslinovo ulje i dobro promešajte.
Potom umešajte parmezan.

Sipajte u tanjir, pa dodajte kriške čeri paradajza, mocarelu i listove bosiljka.
Po ukusu možete dodati još rendanog parmezana i maslinovog ulja.

Takođe, ovo jelo možete začiniti balzamiko sirćetom.



No comments:

Post a Comment